Er werken in hospice Francinus de Wind rond de 75 vrijwilligers. De werkzaamheden zijn enkele groepen te onderscheiden.

Vrijwilligers in de zorg

Dit is de grootste groep vrijwilligers. In de zorg werkt de vrijwilligers als rechterhand van de verpleegkundige. Zeven dagen per week worden vier of vijf vrijwilligers ingepland in aaneengesloten diensten van vier uur. In de ochtend werkt één vrijwilliger naast de twee verpleegkundigen, in de middag en avonddienst werken twee vrijwilligers naast één verpleegkundige. Als vrijwilliger in de zorg ontvang je een interne cursus. Deze bestaat onder andere uit lichamelijke verzorging, tillen, communicatie en spiritualiteit.  

 

Vrijwilligers met telefoondienst

Op maandag tot en met vrijdag is in de ochtend een vrijwilliger aanwezig die telefoondienst heeft. Naast de telefoongesprekken doet zij lichte administratieve werkzaamheden, orientatiebezoeken en allerlei klusjes, zoals bloemen verzorgen, opruimen en familie/ gasten te woord staan.

Vrijwillige klusjesmannen

Er zijn wekelijks twee tot drie klusjesmannen werkzaam op maandag. De klusjesmannen worden ondersteund door een groep vrijwilligers die incidenteel bijspringen. Zoals een schilder, loodgieter en airco onderhoudsmonteur. Daarnaast maakt en wordt de website beheerd door een  vrijwilliger.

Vrijwillige kookclubs

Er zijn drie verschillende kookclubs die afwisselend op zondag koken voor de gasten en hun familieleden/ naasten. Op deze manier is elke zondag bijzondere aandacht voor een warme maaltijd tussen de middag.

Vrijwilligers buiten de zorg

Deze groep vrijwilligers komen ieder met hun eigen deskundigheid. Vanuit deze specifieke deskundigheid wordt aanvullende, complementaire, zorg aangeboden. Bijvoorbeeld in het organiseren van muziekbijeenkomsten en van bezinningsmomenten in de stilteruimte. Er zijn vrijwilligers geschoold in massagetechnieken, klankschalen, natuurgeneeskunde, kapster of schoonheidsspecialist.

Vrijwillige secretaresses

Er zijn enkele vrijwillige secretaresses. De taken bestaan onder andere uit het beheren van het relatiesysteem, archiefbeheer en kasregistratie.

Vrijwilliger Boodschappen

Tweemaal per week worden boodschappen gehaald bij de plaatselijke supermarkt. Dit wordt door één vrijwilligster verzorgd.

Eén-op- één zorg

In uitzonderlijke situaties is het nodig dat er 24 uur per dag iemand naast de gast zit. In deze gevallen kunnen wij adhoc een beroep doen op een kleine groep vrijwilligers.

 

Vacatures

Huishoudelijke dienst:  Wij zoeken een vrijwilliger(s) ter ondersteuning van de huishoudelijke dienst. Dit kan gaan van 1 keer per maand tot wekelijks. Tijdstip in overleg.

Klusjesdienst: Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die onze tuin zou willen bij houden.

Ben je geinteresseerd in één van de werkzaamheden. Neem gerust contact met ons op. Wij maken graag kennis met jou.
Voor meer informatie kunt u terecht bij de coördinatoren / vrijwilligers via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of per post:
Hospice Francinus de Wind
Eikendonklaan 4
5143 NG  Waalwijk
T.n.v. vrijwilligerscoördinator.

 

­